AU RĂMAS FĂRĂ AJUTOR SOCIAL! Nu au prestat orele de muncă

0
48

O parte dintre asistatii social din municipiul Buzău au rămas fără venituri. Conform legii, acestia au obligatia de a presta câteva ore de muncă în folosul comunitătii, numai că au uitat de sarcinile pe care le au. Prin urmare, reprezentantii municipalitătii au decis să nu le acorde ajutoarele sociale pe luna martie. La nivelul municipiului Buzău sunt înregistrați aproximativ 250 de beneficiari ai venitului minim garantat. O parte dintre aceștia au grave probleme de sănătate care îi împiedică să muncească, în timp ce restul au obligația de a presta câteva ore de muncă în folosul comunității în fiecare lună. Numai că în martie, 35 dintre asistații sociali au uitat să își îndeplinească sarcinile, iar reprezentanții municipalității au decis să le sisteze plata ajutoarelor sociale.
Încă de la activitatea de deszăpezire a orașului asistații sociali au fost scoși la muncă. Apoi aceștia au ajutat la acțiunea de curățenie a orașului. Însă chiar și așa, din cele 14 mii de ore de muncă pe care trebuiau să le presteze toți beneficiarii venitului minim garantat din municipiu, au fost acoperite doar 4 mii.
Reprezentanții municipalității spun că vor lua aceste măsuri lună de lună pentru asistații sociali care nu își vor îndeplini obligațiile.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ