AU SCĂPAT DE IZOLAREA LA DOMICILIU

0
43

A scăzut numărul buzoienilor izolaţi la domiciliu. Peste 200 de persoane au încheiat perioada de izolare şi au voie să părăsească locuinţele, respectând restricţiile prevăzute de ordonanţele militare. Potrivit cifrelor oficiale, a crescut, însă numărul celor aflaţi în carantină.
Instituţia Prefectului a comunicat că astăzi, 31 martie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: 237 de persoane se află în carantină și 4274 de persoane sunt izolate la domiciliu. Se observă astfel, o scădere, faţă de ziua anterioară a numărului persoanelor aflate în izolare la domiciliu, când erau înregistrate 4 534 de cazuri. O creştere cu 31 de persoane, faţă de prima zi a săptămânii este în ceea ce priveşte numărul celor aflaţi în carantină.
Începând cu data de 30 martie, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii. Totodată, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ