AU SCĂPAT DE SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE

0
559

Anul acesta, la clasa a VII-a nu se mai organizează simulări pentru examenul de Evaluare Națională. Principalul motiv îl reprezintă programa, care va fi diferită la anul. Și elevii de clasa a XI-a ar putea scăpa de simularea examenului Maturității, însă acest lucru urmează să se decidă, în perioada următoare.
Elevii din clasele a VII-a nu vor mai susține simularea Evaluării Naționale. Programa de examen care va fi respectată la Evaluarea Națională de anul viitor va fi diferită de cea din acest an, deci simulările nu-și au rostul.
De asemenea, și la clasa a XI-a s-ar putea ca simularea să nu se mai susțină. Conducerea Inspectoratului Școlar a lansat în dezbatere situația simulărilor de la clasa a XI-a, cu directorii școlilor. Urmează să se decidă dacă acestea sunt utile. O problemă ar reprezenta-o diferența de timpi dintre susținerea simulărilor de la clasa a XII-a care vor avea loc în luna martie și cele de la clasa a XI-a, care dacă vor avea loc, s-ar ține în mai. Din această cauză, s-ar perturba procesul de învățământ un timp mai îndelungat decât dacă ar fi fost programate în același timp.
Clasa a XII-a va susține simulările în luna martie, începând cu data de 23 martie. Clasa a XI-a ar trebui să le susțină cu o lună mai târziu. În urma discuțiilor cu directorii școlilor, se va hotărî dacă aceștia vor susține simularea examenului de Bacalaureat. Notele de la simulări nu se trec în catalog.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ