Au sosit biletele de tratament! Casa Județeană de Pensii Buzău așteaptă solicitanții la sediu

0
1187

Așteptarea a luat sfîrșit. Casa Națională de Pensii a alocat județului Buzău biletele de tratament aferente anului 2017. Vestea bună este că pensionarii pot beneficia de ele în baza acelorași criterii stabilite și pentru anul trecut.
Biletele de tratament alocate Casei Județene de Pensii Buzău sunt mai puține cu 200 față de anul precedent. Vor fi distribuite în 18 serii iar primele plecări au loc începînd din data de 10 martie.
Biletele sunt destinate stațiunilor Buziaș, Covasna, Olănești, Amara, Pucioasa și Sărata Monteoru pentru toți cei care doresc să se trateze de afecțiuni cardio-vasculare, digestive sau reumatismale.
Pe această cale, Casa de Pensaii recomandă solicitanților ca la alegerea perioadei pentru care optează, să fie avute în vedere și perioadele de extra-sezon din primăvară, toamnă și iarnă, deoarece în aceste perioade ale anului gradul de valorificare a biletelor repartizate nu atinge plafonul de 100%, aceste persoane
avînd șanse mai mari de acordare a unui bilet de tratament, în urma
ierarhizarii punctajelor individuale. În schimb, în perioada de sezon estival, numărul de bilete alocate în unitățile de cazare pentru respectivele serii nu poate acoperi numărul foarte mare al solicitanților care au optat pentru această perioadă, rezultatul fiiind neaprobarea cererii, în special pentru persoanele care au dobîndit un punctaj redus la cele trei criterii specifice de acordare a biletelor.
De reținut faptul că la numărul de bilete actual se vor adăuga alte cîteva locuri de
tratament balnear după ce Casa Județeană de Pensii va finaliza licitațiile cu operatorii privați din turism.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ