AU STAT TOATĂ NOAPTEA LA COADĂ! Sute de buzoieni vor panouri solare subvenționate

0
120

Sute de buzoieni au făcut coadă încă de azi-noapte o coadă în fața Agenției pentru Protecția Mediului Buzău pentru a fi primii care depun dosarele de finanțare a unor sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă. Cu covrigi, ceai cald și pături, buzoienii au îndurat frigul nemulțumiți atît de suma alocată județului Buzău cît și de organizare. APM Buzău nu a eliberat bonuri de ordine și prin urmare cetățenii au fost nevoiți să întocmească liste proprii de așteptare.
Nemulțumirile au continuat și în această dimineață. Cetățenii au reclamat din nou că autoritățile nu au eliberat numere de ordine și prin urmare în fața instituției s-a declanșat haosul.
Directorul APM Buzău a motivat că ministerul a interzis eliberarea unor numere de ordine și s-a mers pe regula primul venit, primul servit. Pe de altă parte suma repartizată județului ar putea ajunge doar pentru 200-300 de persoane în contextul în care mai bine de 1000 de buzoieni și-au procurat actele necesare depunerii proiectelor. Colac peste pupăză în această dimineață unul din cele două calculatoare care înregistrează dosarele, s-a defectat.
din sincron ilustratii protect.mediului
Solicitntul admis va beneficia de o finanțare de 3000 de lei pentru achiziția unui panou solar nepresurizat, de 6000 de lei pentru panouri solare presurizate și de 8000 de lei pentru pompe de căldură aer-aer. Deși în calendarul oficial depunerea dosarelor se putea face până pe 24 octombrie, din cauza numărului masiv de cereri depuse la Buzău programul s-ar putea declara încheiat chiar de astăzi.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ