AU TEREN DE SPORT

0
60

Elevii și profesorii Școlii numărul 1 din municipiul Buzău vor avea, în continuare, teren de sport. Consilierii locali au aprobat proiectul privind cumpărarea suprafeței de 800 de metri pătrați după ce în luna iulie au respins acest proiect de hotărâre. Aleșii au revenit asupra votului ca urmare a negocierii prețului terenului.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea cumpărării prin exercitarea dreptului de preemţiune de către municipiul Buzău a unui teren cu o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi, în incinta Şcolii Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” a fost aprobat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal. Cu alte cuvinte, elevii și profesorii unității școlare vor avea, în cotinuare, un teren de sport. La ședința de luna trecută, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat ceea ce însemna că școala putea rămâne fără terneul necesar desfășurării orelor de educație fizică.
Între timp, prețul cerut de proprietar a fost negociat, acesta acceptând un peț mai mic față de cel pretins inițial. Economia făcută este de aproximativ 4 mii de euro, prețul final al terenului de sport de la Școala numărul 1 fiind de 223 de mii de euro. Plata preţului terenului se va face în două rate.
Terenul de sport, în suprafaţă de peste 850 de metri pătraţi a fost restituit în natură unei familii din Buzău, după ce fusese preluat abuziv de autorităţile comuniste. Ulterior, timp de cinci ani, proprietarul a fost obligat să respecte destinaţia de teren de sport, printr-un contract de închiriere la o sumă modică. După expirarea perioadei de graţie, proprietarul a oferit suprafaţa spre vânzare Primăriei, care a avut drept de preempţiune. O comisie specială a negociat la 265 de euro/metrul pătrat, după ce mandatarul ceruse iniţial 300 de euro. În cadrul şedinţei de Consiliu Local din luna iulie, s-a supus la vot proiectul privind aprobarea cumpărării terenului de către Primărie, însă proiectul a fost respins.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ