Au venit primii bani pentru calamități

0
52

Bine primiți dar insuficienți
Sumele alocate de Guvern din Fondul de Investiții, necesare unor lucrări de reparații a obiectivelor de infrastructură afectate de inundațiile din vară au ajuns la beneficiari. Comuna Lopătari, una dintre cele mai afectate de ploile abundente a primit în jur de 1 milion de lei, sumă insuficientă dar binevenită, în situația în care localitatea a fost lovită de un alt val de calamități iarna precedentă.
Un milioan de lei este suma pe care a primit-o comuna Lopătari pentru reparațiile necesare în urma inundațiilor din lunile mai și iunie.
Banii sunt insuficienți pentru lucrările pe care primăria le are de realizat. Mai multe obiective de infrastructură au fost distruse de ape.
În luna iunie, la scurt timp după inundații, reprezentanții Primăriei Lopătari precizau că este nevoie de construcția a două poduri.
Recent, liberalii au fost acuzați de faptul că alocările de bani s-au făcut doar pentru primarii PNL. În replică, președintele organizației PNL Buzău a anunțat că împărțirea sumelor de bani nu a ținut cont de factorul politic.

„…figurăm printre primele 5 din 22 de județe la cuatumul fondurilor alocate din Fondul de Intervenții. Un amănunt foarte important este că alocarea acestor bani s-a făcut fără să fie favorizate comunele liberale, în detrimentul celor cu primari PSD”, a precizat în urmă cu câteva zile deputatul Gabriel Avrămescu, președinte PNL Buzău.

Peste 14 milioane de lei de lei au fost alocate județului Buzău pentru reabilitarea a 4 drumuri județene și pentru reparații la diverse obiective din 25 de comune. Sprijinul financiar a fost alocat pentru inundațiile din această vară, nu și pentru cele înregistrate iarna trecută.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ