AU VENIT REZULTATELE TESTELOR

0
51

Veşti bune pentru cei, peste 300 de angajați ai Direcţiei Generale de Asisteţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău care lucrează în centrele de ocrotire a bătrânilor și cele destinate persoanelor cu handicap. Testele recoltate la jumătatea săptămânii trecute sunt negative, în urma analizelor realizate la Institutul Cantacuzino.
Toate cele 303 probe recoltate de la personalul ce lucrează în centrele de ocrotire a bătrânilor și cele destinate persoanelor cu handicap au ieșit negativ, ceea ce înseamnă că niciunul dintre angajați testați nu este infectat cu noul coronavirus. Anunţul a fost făcut, sâmbătă, de prefectul Leonard Dimian.
Având în vedere problemele majore înregistrate în țară la mai multe centre de ocrotire, care au devenit focare de infecție cu noul Coronavirus, Prefectura a solicitat Direcției de Sănătate Publică să deruleze cu mare atenție operațiunea de prelevare de probe, operațiune care a început de miercuri. Totul s-a desfășurat contra-cronometru, având în vedere faptul că sâmbătă a fost programată schimbarea turei de serviciu la azile și la adăposturi. Toți angajații testați au început lucrul și vor fi izolați la locul de muncă timp de 14 zile, timp în care starea de sănătate a acestora și a celor aflați în îngrijire va fi monitorizată medical. Cei care au ieșit la sfârşitul sătămânii din tură au fost izolați la domiciliu și vor fi testați.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ