AU VENIT TABLETELE PENTRU COPIII NEVOIAȘI

0
75

Peste 2500 de tablete vor aduce zâmbetul pe chipurile elevilor din Buzău! La aproape o lună de la trecerea învățământului 100% în on-line, Guvernul a reușit să trimită primele tablete pentru copiii defavorizați, inclusiv pentru cei din Buzău. Prin Proiectul Național ”Școala de acasă”, s-a asigurat accesul la învățare pentru elevi, în actualul context pandemic. Aceste dispozitive fac parte dintr-o o primă tranșă din cele 6200 care vor ajunge la Buzău.
Pandemia de coronavirus a schimbat tuturor stilul de viață. Astfel, copiii, nevoiţi să înveţe de acasă au nevoie de acces la mijloace tehnice de comunicare cu cadrele didactice. În aceste context, în care școala se desfășoară numai on-line dispozitivele sunt de un real folos.
Începând de luni va începe distribuirea tabletelor către copii din categoriile defavorizate. Aceștia vor primi o tabletă cu o memorie de 32 GB, SIM încorporat și un abonament gratuit la Internet, pe o perioadă de doi ani. Tabletele care vor ajunge în școli vor fi configurate cu conturi personalizate pentru fiecare elev, pe platformele educaționale puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Ministerul Educației și Cercetării.
Distribuirea lor se va face în funcție de necesitățile fiecărei instituții școlare. În jur de 200 de gadget-uri vor ajunge la școala Ilie Pavel din Râmnicu Sărat. Și la școala din Calvini vor ajunge în jur de 150 de dispozitive. Aici un număr mare de elevi fac parte din categoria vulnerabilă.
Copiii care nu au nicio posibilitate de a fi conectați cu școala, care provin din familii numeroase, copiii cu părinți fără loc de muncă sau cu părinți plecați la muncă în străinătate, se vor simți asemeni tuturor copiilor de vârsta lor, și vor avea șanse egale la educație. La nivelul județului Buzău, mai sunt așteptate peste 3000 de astfel de gadget-uri, care urmează să ajungă în cel mai scurt timp.

Iuliana Sârbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ