AUTOAPRINDEREA, CAUZA INCENDIULUI DE LA FRASINU

0
90

Pompierii au aflat cauza incendiului declanşat miercuri, la Frasinu, pe o platformă de depozitare a unei fabrici de reciclare. Indiciile, după şase ore de luptă cu focul, arată că, cel mai probabil, incendiul a fost declanşat prin autoaprindere, în urma unor reacţii chimice. Pagubele nu au fost încă evaluate.
Incendiul de la Frasinu care a ridicat, miercuri dimineaţă, nori groşi de fum în imediata apropiere a Buzăului a izbucnit, cel mai probabil, ca urmare a intrării în contact a acumulatorilor cu alte substanţe chimice. Acesta este concluzia la care au ajuns specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce pompierii au reuşit să lichideze incendiul.
În incendiu au ars foarte multe frigidere ce erau depozitate pe platforma fabricii pentru a fi reciclate. Suprafaţa afecată a fost de aproximativ 700 de metri pătraţi, iar pentru stingerea focului, pompierii au intervenit timp de 6 ore.
Întrucât incendiul a fost limitat la o paltformă betonată nu au fost afectate halele de producţie, iar angajaţii fabricii nu au avut de suferit. Autorităţile de mediu susţin însă că aerul a fost poluat şi urmeză să se stabilească în ce măsură. Pe de altă parte pagubele economice vor fi stabilite de reprezentanţii societăţii ce deţine platforma de reciclare a materialelor electrice şi electronice care a ars.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ