AUTOBUZE CU GAZ NATURAL COMPRIMAT, ÎN BUZĂU?

0
132

Legea privind promovarea transportului ecologic a fost promulgată, la jumătatea lunii ianuarie, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis. Prin actul normativ se promovează transportul ecologic prin impunerea obligaţiei autorităţilor publice locale, regiilor autonome şi societăţilor aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale de a achiziţiona mijloace de transport în comun acţionate electric, într-o proporţie de minimum 30% din necesarul achiziţiilor viitoare, urmărindu-se astfel reducerea poluării în aglomerările urbane, a consumului de benzină şi motorină, cât şi promovarea noilor tehnologii în domeniu. La nivelul municipiului Buzău, ar urma ca de anul viitor să fie achiziționate câteva mijloace de transport public în comun cu gaz natural comprimat.

Municipalitatea consideră că o alegere bună, și ca mentenanță dar și ca preț, ar fi aceste autobuze cu gaz natural comprimat.

Potrivit Legii privind promovarea transportului ecologic, procentul va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziţionate într-un an.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ