AUTOBUZE ELECTRICE LA BUZĂU

0
495

Parcul auto al societăţii Trans Bus urmează să se modenizeze, în viitorul apropiat, prin achiziţia de autobuze electrice. Un astfel de vehicul a circulat, joi în premieră în, municipiul Buzău şi a fost prezentat de primarul Constantin Toma.
13 autobuze electrice ar urma să intre în flota societăţii Trans Bus, în cursul acestui an. Vehiculele urmează să fie achiziţionate de Primăria municipiului Buzău, din fonduri europene. Acestora urmează să li se adauge câteva microbuze, tot cu propulsie electrică, cumărate din fondurile proprii ale municipalităţii.
Înainte ca vehiculele electrice să intre pe traseele din Buzău, un astfel de autobuz a circulat joi, pe strada Horticolei, cu ocazia redeschiderii pasalului Marghiloman şi a fost prezentat de conducerea Primăriei şi a societăţii Trans Bus.
Prototipul prezentat este un autobuz performant, ce oferă un confort sporit pasagerilor şi are o autonomie de peste 200 de kilometri.
Staţiile de încărcare lentă vor fi instalate în autobaza societăţii de transport. Alte patru staţii de încărcare rapidă vor fi ampalsate în oraş pe traseele autobuzelor, şi la la capăt de linie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ