AUTOBUZE URMĂRITE ÎN TIMP REAL

0
215

Autobuzele din municipiu vor putea fi urmărite în timp real. De asemenea, călătorii vor ști câte minute mai au de așteptat până la sosirea autobuzului în stație. Totul va fi posibil prin montarea unor panouri electronice de afișare care au fost, recent, achiziționate de Trans Bus. Acestea urmează să fie amplasate în cele mai aglomerate stații din municipiul Buzău.
Societatea Trans Bus a achiziționat, de curând, 71 de computere de bord, precum și 14 panouri electronice de afișare a timpului până la venirea autobuzului în stație. Conducerea societății așteaptă avizele necesare de la furnizorul de energie, iar odată ce va fi primită unda verde se va trece la amplasarea panourilor în stațiile din municipiul Buzău. Panourile informative vor indica exact timpul estimat până la sosirea în stație a fiecărui mijloc de transport în comun.
Conform estimărilor făcute de reprezentanții Trans Bus, noile panouri de afișaj ar urma să fie montate în următoarele 2-3 săptămâni. Cele 14 dispozitive electronice vor apărea în stațiile considerate noduri de linie și în special în zona centrală. Reprezentanții societății Trans Bus speră ca noile panouri să nu cadă victime ale vandalismului, mai ales că actualele plăcuțe cu orarul autobuzelor au fost distruse sau chiar dărâmate, în mai multe rânduri.
Printre zonele în care ar putea fi montate panourile electronice, se numără Bazar, Bulevardul Unirii, zona centrelor comerciale, Crâng sau Gară.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ