Autoritățile dau înapoi… oamenii vor normalitate

0
5

Reguli noi din 1 februarie pentru românii care se întorc din UE
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi prevederi pentru românii care se întorc în țară, începând cu data de 1 februarie. Buzoienii speră ca într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, lucrurile să revină la normal după 2 ani în care au trebuit să îndure o serie de restricții pe fondul pandemiei.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat condițiile de carantină la sosirea în România. Perioada de carantină pentru cei care intră în România se scurtează la 5 zile şi pentru persoanele nevaccinate, netestate sau care nu au trecut prin boală. De asemenea, nu va mai exista lista țărilor cu risc epidemiologic.
SURSA CNSU
“La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 2/2022 privind procedura de aprobare a listei cu încadrarea țărilor/teritoriilor în zonele de risc epidemiologic, criteriilor pe baza cărora se stabilește încadrarea acestora și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor precum și aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulate…se abrogă”, se arată într-un comunicat al CNSU.
Buzoienii speră ca în scurt timp, restricțiile să fie înlăturate astfel încât economia să revină la normal, la fel și viețile tuturor.
În ultimii doi ani, zeci de hotărâri ale CNSU au impus restricții majore în contextul pandemiei care au fost acceptate și contestate în egală măsură de societatea civilă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ