Autoritățile, pregătite de iarnă și nu prea

0
8

Contre în prefectul județului și vicepreședintele Consiliului Județean Buzău
Prefectul județului Buzău Daniel Țiclea le-a atras atenția public șefilor de deconcentrate vizavi de faptul că ședințele colegiului au un caracter administrativ și trebuie tratate cu seriozitate.
Dat fiind că iarna bate la ușă, reprezentantul Secției Drumuri Naționale Buzău a fost întrebat despre stadiul pregătilor în situația în care luna decembrie va veni cu ninsori. Au fost date asigurări că toate bazele de deszăpezire sunt pregătite să facă față iernii, cu utilajele necesare. Totodată există un stoc de 3000 de tone de sare și 1650 de tone de nisip cu care să se intervină în caz de polei sau ninsori. Totodată, reprezentantul S.D.N. Buzău a menționat că au fost montate panouri parazăpezi pe o suprafață de 4500 metri liniari, urmând ca în perioada următoare să se completeze până la 20.000 metri liniari.
La această oră, în bazele de deszăpezire ale S.D.N. Buzău sunt 21 de utilaje proprii și 30 de utilaje închiriate de la terți, pregătite să fie scoase pe teren, la prima ninsoare. Cât privește drumurile județene, reprezentanții Consiliului Județean Buzău au fost atenționați să se grăbească cu semnarea contractelor de deszăpezire.
Pe de altă parte angajații din cadrul Inspectoratului Județean de Poliției, pompierii și jandarmii au fost informați și pregătiți pentru a interveni în situația în care la nivelul județului Buzău se vor semnala ninsori.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ