AUTOSPECIALĂ NOUĂ LA ISU

0
109

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău va beneficia de o nouă autospecială pentru intervenții la misiuni pirotehnice. Specialiştii se vor putea deplasa mai rapid şi vor putea transporta în siguranţă, elemente de muniţie care încă sunt descoperite frecvent de cetăţeni, în judeţ.
Autospeciala pentru intervenţii la misiuni pirotehnice în valoare de peste 155.000 de lei, a fost achiziționată de către Consiliul Județean Buzău. Aceasta va înlocui vechea autospeciala folosită de echipa pirotehnică, existentă în intervenție, primită în urmă cu 14 ani.
„Garda înaltă la sol și sistemul de deplasare 4×4, cu care este echipată noua autospecială, vor asigura o intervenție optimă, precum și o deplasare mai rapidă pe toate tipurile de teren: asfalt, pământ, nisip, teren accidentat.Totodată, autospeciala beneficiază de dotări de ultimă generație privind siguranța, datorită materialului din care este confecţionat compartimentul destinat depozitării muniţiei pe timpul transportului, privind sistemul de radiocomunicații, precum și dispozitivele acustice și luminoase prin care atenționează populația și implicit ceilalți participanți la trafic despre pericolul transportului care il execută”, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, într-un comunicat.
În ultimii ani, în vederea optimizării operațiunilor de intervenției în cazul producerii unor situații de urgență, în dotarea pompierilor buzoieni au intrat rând pe rând, prin achiziții de la nivelul Consiliului Județean Buzău. Este vorba despre autospeciale și echipamente de intervenție: un costum pirotehnic de protecție pentru deminare, un detector de metale performant, două autospeciale pentru munca operativă, o șenilată UTV ARGO 8×8, un scaun pentru transport persoane supraponderale și o cameră de termoviziune.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ