AUTOSTRADA A 7 MOLDOVA, PRIN BUZĂU

0
537

Prima autostradă din Moldova, prinde contur. Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din zona de sud- est a României, Autostrada A7 Moldova , va lega județele acestei zone, printre care și Buzău, potrivit vicepreședintelui regional PNL pe zona de Sud-Est, Victor Paul Dobre, care a fost prezent săptămâna trecută, la o conferință de presă organizată de liberalii buzoieni.
Cei 340 de kilometri ai viitorului drum de mare viteză, care va leaga Moldova de sudul țării și de Capitală, reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din zona de sud- est a României din ultima perioadă. Viitoarea autostradă a fost împărţită pe loturi, între Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău şi Paşcani.
Se ştie că Buzăul a fost întotdeauna un nod comercial și rutier, iar viitoarea Autostrada A7 vine să întărescă acest lucru. Pentru tronsonul Brăila-Buzău, contractul de proiectare a fost semnat încă din luna aprilie. În prezent, sunt în elaborare studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice.
În același timp, se fac demersuri pentru ca acest proiect de infrastructură rutieră să fie inclus în programul de finanţare a Uniunii Europene de relansare, în cele 30 de miliarde alocate României.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ