Autostrada A7, prioritate în PNRR

0
67

1,8 miliarde de euro, prefinanțare pentru proiecte
Comisia Europeană a virat României 1,8 milioane de euro cu titlu de prefinanțare în cadrul Planul de Redresare și Reziliență. Una dintre cele mai mari investiții în infrastructură va fi realizarea autostrăzii A7 care leagă Capitala de Moldova, prin Buzău.
GABRIEL AVRĂMESCU FACEBOOK
“1,8 miliarde de euro au ajuns în România! Mai exact, prefinanțarea, adică 13% din granturile prevăzute pentru țara noastră în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență au fost virate de Comisia Europeană. Plata de prefinanțare va sprijini începerea implementării măsurilor de investiții și de reformă cuprinse în Planul de Redresare și Reziliență al României…. România va primi, pe parcursul PNRR, un total de 29,2 miliarde de euro – granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro”, a transmis Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.
Principalele investiții finanțate prin PNRR vizează tranziția verde, transformarea digitală, sănătatea și politici pentru generațiile următoare. În total, sunt 507 ținte investiționale care trebuie realizate până la 31 august 2026. La capitolul rutier, autostrada A7 Ploiești-Buzău-Pașcani va fi beneficia de o sumă considerabilă.
GABRIEL AVRĂMESCU FACEBOOK
“Pe rutier, ținta e de 434 de km noi de autostradă doar din PNRR, separat de ce va fi finanțat din clasicele fonduri europene ce vor fi la dispoziția României în continuare. Grosul investițiilor se duc în autostrăzile din Moldova – A7 și A8, iar pe feroviar ținta e modernizarea a peste 300 de kilometri de cale ferată, dar și achiziția de trenuri noi și, ca experiment, de trenuri pe hidrogen”, a anunțat liderul liberalilor buzoieni.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ