AUTOSTRADĂ PLOIESTI – BUZĂU – BACĂU ? CNADNR: „LICITAȚIE ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI”

0
768

Drumul expres Ploiesti Buzau Focsani Bacau s-ar putea transforma într-o autrostradă. Diferenta dintre un drum expres si o autostrada consta in principal in faptul ca drumul expres nu are banda de urgenta. Cătălin Homor, șeful CNADNR, a anuntat că în două săptămâni licitația pentru Studiul de Fezabilitate și proiectare pentru traseul Ploiești-Buzău-Bacău va fi publicată pe SEAP. În etapa studiului de fezabilitate, se va face o evaluare care va stabili dacă se va opta pentru autostradă sau drum expres.
Autostrada sau drumul expres pe ruta Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani ar urma să aibă o lungime de aproape 330 km și va prelua traficul pe ruta Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului din Moldova. În prezent traficul se desfășoară pe DN2, un drum național cu cîte o bandă pe sens și un acostament puțin mai lat folosit adesea de către șoferi drept încă o bandă de circulație.
Realizarea autostrăzii se va face independent de actualul DN2E85 care va deservi în continuare localitățile mici. Referitor la viitoarea autostrada exista opinii ca de la Buzau ar fi fost mai inspirat ca șoseaua de mare viteza sa meargi sinpre Bucuresti si nu inspre Ploiesti.
În momentul de față din această autostradă este în construcție o mică porțiune ce se suprapune cu Centura Bacăului. din cei 30 ai centurii să se realizeze corpul viitoarei autostrazi.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ