AVEM GRIPĂ

0
37

Gripa continuă să crească numărul de bolnavi la nivelul județului Buzău. Dovadă, ultimele date ale Direcției de Sănătate Publică Buzău care arată că, până la acest moment, în afară de cele 3 cazuri de gripă confirmate la începutul lunii februarie, au mai fost semnalate încă 6 persoane, care suferă de această afecțiune.

După cum spun reprezentanții DSP, ultimul caz a fost semnalat la un copil care învață la o școală din municipiul Buzău. Totuși,  în această privință, specialiștii sunt rezervați în a-l confirma, mergând doar pe principiul că este o suspiciune de gripă. Cert este că autoritățile din sănătate monitorizează la acest moment,  întreaga colectivitate.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în majoritatea cazurilor de gripă, bolnavii au prezentat o formă ușoară a acestei afecțiuni.

Pe la jumătatea lunii februarie, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă, Ministerul Sănătății a solicitat tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică să se asigure că unitățile sanitare din subordine instituie toate măsurile necesare pentru protecția personalului și a pacienților. La nivel național, până la data de 25 februarie, au fost vaccinate antigripal aproape 975.000 de persoane din grupele la  risc, cu vaccin distribuit de Ministerul de resort.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ