AVEM SUFICIENTE TESTE?

0
53

Prim vicepreședintele PRO România Buzău, Viorel Dobre trage un semnal de alarmă după apariția, într-o singură zi și într-o singură localitate a trei noi cazuri de infectare cu coronavirus. El se întreabă, dacă de la începutul crizei și până acum, conducerea Consiliului Județean, cea care este responsabilă cu asigurarea de materiale necesare și adoptarea măsurilor în stare de urgență s-a implicat îndeajuns pentru a nu ajunge în situația din alte puncte fierbinți. În acest sens, prim vicepreședintele Viorel Dobre adresează câteva întrebări, printr-un comunicat de presă:

“1. Sunt testate zilnic cadrele medicale care intră în contact cu zeci de pacienți posibili purtători de COVID 19?
2. A fost asigurată dotarea corespunzătoare cu materiale de strictă necesitate, adică măști, mănuși, combinezoane, ochelari de protecție, dezinfectanți și teste rapide?
3. În condițiile în care criza se agravează, iar numărul de teste reale făcute pe populație nu depășeste 150, și în contextul în care a început transmiterea comunitară, Consiliul Județean a luat măsurile necesare pentru testarea în masă a populației unde apar cazuri noi?
4. Pacienților care ajung cu diferite afecțiuni la UPU Buzău, li se aplică mai întâi o testare pentru coronavirus, cu scopul de a proteja atât cadrele medicale cât și celelalte persoane cu care intră în contact?
5. S-a luat în calcul majorarea numărului de personal de specialitate, pentru a-l sprijini în lupta eroică pe care o duce în aceste zile cu un dușman nevăzut dar mortal, oameni care merită tot respectul nostru pentru că au rămas în prima linie a frontului?”
În comunicatul de presă al Pro România se arată că demersul nu este unul politic, ci dorește doar o mai bună informare a semenilor noștri, care au aceleași întrebări, dar nu le pot pune oficial. Iar cei de la Pro România spun că vor avea grijă ca aceste răspunsuri, ale conducerii Consiliului Județean să ajungă mai departe la ei… dacă le vor primi.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ