Aventuri în weekend

0
13

Drumeții la munte, adrenalină și spectacole
Cine nu și-a făcut o rezervare pe Litoral are toaate șansele să nu se plictisească în acest weekend în care județul Buzău oferă tot felul de ocazii de petrecere a timpului liber. În următoarele două zile vor fi organizate o suită de activități, de la drumeții, la spectacole și plimbări pe lac.
Sâmbătă va fi o zi plină pentru cei care sunt în căutare de distracții iar oferta este deosebit de bogată. La Aluniș va fi organizată o seară tradițională cu grupul Trei Parale. În același loc copiii sunt invitați la o întâlnire cu „Doamna și Vagabondul”, o animație de excepție urmată de filmul Supernova. Tot aici sunt organizate și drumeții pentru iubitorii de natură.
La Bisoca în acest weekend se predau cursuri teoretice și practice pentru cei interesați de modul în care sunt ridicate casele tradiționale românești. La catedră vor fi meșteri care vor împărtăși din tehnicile și tainele strânse de o viață, din generație în generație.
Aventurile din zona de munte continuă la Siriu acolo unde sunt organizate plimbări pe lacul de acumulare. Puțin mai departe se strâng rândurile pentru o drumeție prin inima pădurilor a cărei destinație este Lacul Vulturilor.
Dacă distanța este o problemă trebuie să știți că în municipiul Buzău, la Teatrul George Ciprian, se joacă piesa Dawn Way a lui Oleg Bogaev, în cadrul festivalului Ideo Ideis. Totodată, sâmbătă, în cea de-a doua săptămână a festivalului “Buzăul lui Marghiloman” este programat concertul Om cu lună.
Tot sâmbătă buzoienii sunt invitați în Parcul Crâng să dea o mână de ajutor unui copil în vârstă de 3 ani care trece printr-o afecțiune deosebit de gravă. Aici va fi organizat un târg caritabil iar banii strânși vor fi folosiți pentru acoperirea tratamentului.
Pe parcursul weekendului, în parcurile Crâng și Alexandru Marghiloman vor mai fi organizate concerte de promenadă susținute de către muzica militară a Diviziei 2 Infanterie Getica cu ocazia aniversării a 105 de la înființarea Armatei a 2-a.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ