AVIOTRATAMENT CU RER ȘI SF. ION! Tone de insecticid diluat, aruncate peste parcurile din oraș

0
143

RER Ecologic Service Buzău a dat startul campaniei de dezinsecție prin aviotratament. De la primele ore ale dimineții, un avion tip Antonov AN2 numit de echipaj „Sf. Ion” a decolat de pe câmpul aflat în vecinătatea unității militare din Parcul Crâng încărcat cu insecticid din grupa 3-4 de toxicitate, avizat din punct de vedere al sănătății și securității de către Ministerul Sănătății.
Toate zonele verzi, cu precădere parcurile din municipiul Buzău, au fost stropite cu substanțe chimice. Specialiștii din cadrul societății care se ocupă de salubrizarea orașului garantează că nu există niciun pericol pentru populație, animale sau păsări. Aviotratamentul s-a încheiat în jurul orei 9, iar la bordul avionului s-a aflat un echipaj de piloți specializați din Tulcea.
Lucrările au fost imperios necesare având în vedere că la sfârșitul săptămânii trecute mai mulți buzoieni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean după ce au fost mușcați de căpușe. O bună parte dintre pacienți au fost copii, care au ieșit la plimbare cu părinții în parcurile din oraș.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ