AZILUL DE LA VINTILĂ VODĂ, SALVAT

0
545

Consiliul Județean salvează de la închidere căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă. În cadrul ședinței ordinare de luni, aleșii județeni vor fi consultați în legătură cu această preluare, atunci când se va lua în discuție proiectul de hotărâre inițiat pentru finalizarea acestui demers. Consilierii locali din Vintilă Vodă și-au dat deja acordul pentru preluarea centrului în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Dacă și votul aleșilor județeni va fi favorabil, de la 1 ianuarie 2018, căminul va trece sub tutela Consiliului Județean, cel care i-a asigurat, de altfel, finanțarea din ultimii ani.

De altfel, în ultimii ani după ce finanţarea de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a dispărut treptat, Consiliul Judeţean a fost cel care a alocat sumele de bani necesare funcţionării centrului. Anul acesta, Consiliul Județean Buzău nu a mai putut aloca bani, iar căminul a fost la un pas să se închidă din cauza datoriilor acumulate. Până când se va face preluarea, autoritățile județene le-au asigurat bătrânilor din așezământ lemne pentru foc și alimente.

În prezent, la azilul din Vintilă Vodă mai sunt găzduiţi 38 de bătrâni, din 47 câţi au fost înainte de instalarea crizei.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ