BABOI ALEARGĂ LA „EUROPENE”! Atleta buzoiancă participă la două probe

0
40

Andreea Marina Baboi, cea mai cunoscută atletă a momentului din sportul buzoian, participă zilele acestea, pentru a doua oară la Campionatul European pe echipe găzduit de localitatea finalndeză Vassa. Buzoianca este considerată speranţa atletismului românesc şi are ca obiectiv o medalie la întrecerea continentală organizată în nordul Europei.
Marina Baboi, speranţa atletismului românesc, participă în această săptămână la Campionatul European pe echipe, la Vaasa, în Finlanda. Buzoianca se va alinia la startul a două probe, 100 de metri şi ştafetă 4 ori 100 de metri, acolo unde tânăra originară din Buzău a cunoscut mari satisfacţii în competiţiile interne. Pentru Marina este cea de-a doua prezenţă la această întrecere europeană, după ce în 2015, la Heraklion, în Grecia, a fost cea mai tânăra participantă din întreaga istorie a competiţiei.
Buzoianca este cea mai tânără componentă a lotului naţional prezent la Vasaa. Întrecerea continentală, organizată în Finlanda anul acesta se bucură de prezenţa a 11 ţări participante: Belgia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Irlanda, Portugalia, Elveția, Irlanda, Bulgaria, Estonia și Turcia.
Marina a bifat un sezon excelent, în care a urcat de 17 ori pe prima treaptă a podiumului, rezultate în urma cărora şi-a adjudecat cinci titluri de campioană naţională şi unul balcanic. Buzoianca va participa la o serie de competiţii outdoor foarte importante, unde aşteptările sunt pe măsură. Campionatele Balcanice de juniori 1, finalele naționale de seniori, tineret și juniori 1, dar și Europenele de juniori 1 din Italia sunt doar o parte din întrecerile de anul acesta la care Marina va lua startul.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ