BAC-UL ÎNCEPE MAI DEVREME

0
76

Probele de examen pentru Bacalaureat încep mai devreme, ăn acest an pentru viitorii absolvenţi de liceu. Ei ar urma să susțină examenul maturităţii chiar din iarnă.

Calendarul examenului de Bacalaureat, pentru anul şcolar 2017-2018, nu a suferit modificări din punct de vedere al structurii. Absolvenţii vor susţine probe de examen la aceleaşi materii ca şi anul trecut. Există însă o noutate, în sensul că evaluarea competenţelor a fost programată mai devreme, în luna februarie.

Prima probă scrisă a Bacalaureatului va fi, conform calendarului aprobat, în vara acestui an, când liceenii vor susţine examenul la Limba şi literatura română. Ultima probă va fi cea la alegere a profilului, în data de 28 iunie, iar rezultatele finale se vor afişa pe 9 iulie. Modificări în privinţa examenului de Bacalaureat ar putea interveni pentru anul şcolar viitor.

Pentru a creşte numărul promovaţilor, ministrul Educației, Liviu Pop, a afirmat recent, că există o discuție privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat care ar trebui organizată ,,undeva în decembrie, poate februarie”. El spune că ,,deocamdată este o chestiune de discuții” și că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul în 2018.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ