Bâlbe administrative la votarea bugetului

0
20

Pentru că nu cunosc legea, consilierii solicită cursuri
Bugetul municipiului Buzău a fost adoptat astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare. Pentru a nu se afla în stare de incompatibilitate în situația în care o parte dintre aleși se află în consiliile de administrație ale unor instituții, un consilier local a solicitat cursuri de administrație pentru a cunoaște mai bine legea.
Un consilier local a solicitat ca bugetul municipiului Buzău să fie votat pe capitole iar aleșii locali să se abțină de la vot în situația în care fac parte din consilii de administrație, pentru a nu intra în incompatibilitate și conflicte de interese.
Propunerea i-a pus în dificultate pe ceilalți consilieri locali. Unul dintr ei a cerut ca aleși locali să urmeze cursuri în domeniul administrativ astfel încât să nu cadă în plasa Agenției Naționale de Integritate sau a altor instituții.
Pentru că nu toți cunosc îndeaproape legislația referitoare la incompatibilitate, consilierii au venit cu o altă idee. În consiliile de administrație să nu mai meargă aleșii locali.
O parte dintre consilieri s-au abținut la votul bugetelor instituțiilor în care fac parte din consiliile de administrație pentru a evita o stare de incompatibilitate.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ