BANCA DE GENE VA PRIMI FINANŢARE

0
24

Proiectul Băcii de gene de la Buzău va fi deblocat. Parlamentarii buzoieni ai Partidului Naţional Liberal au obţinut, din partea ministrului Agriculturii, promisiunea că, imediat după aprobarea bugetului de stat, vor fi alocaţi banii necesari pentru începerea activităţii.
Ieri, parlamentarii PNL de Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu,senatorul, Vlad Pufu şi cercetătorul Costel Vânătoru, coordonatorul proiectului „Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale de la Buzău”, au inițiat o întâlnire de lucru cu Adrian Oros, Ministrul Agriculturii.
Discuțiile au vizat situaţia actuală a Băncii de gene la Buzău, care până acum nu a primit fondurile necesare pentru funcționare.
S-a stabilit ca, imediat după aprobarea Legii Bugetului de Stat să fie alocată suma necesară pentru derularea tuturor pașilor pentru începerea activităţii, la Buzău, a acestui proiect de importanţă naţională.

„Cuprinderea sumei necesare pentru începerea activității la Banca de Gene la Buzău, anul acesta, este primul semn că suntem oameni ai faptelor şi că promisiunile noastre electorale nu vor rămâne doar la stadiul de vorbe. Dezvoltăm împreună comunitatea, acesta este un demers care deja se vede și se simte.” Gabriel Avrămescu, deputat PNL.

Și senatorul liberal Vlad Pufu susține că Banca de gene este unul dintre principalele obiective din agenda electorală, pentru care s-au făcut paşi concreţi, reali, în vederea obținerii finanțării proiectului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ