Banca de Resurse Vegetale la Congresul European de Horticultură

0
12

Peste 1000 de participanți din 50 de țări
În perioada 12-16 mai 2024, specialiștii Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău au participat activ la al V-lea Congres European de Horticultură desfășurat în Bucureșt. Evenimentul, organizat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Societatea Română de Horticultură, a reprezentat o oportunitate deosebită pentru schimbul de idei și informații între experți din întreaga lume.
Congresul a reunit peste 1.000 de participanți din peste 50 de țări, incluzând 10 simpozioane și numeroase tururi tehnice și profesionale. Tematica centrală a evenimentului a fost dezvoltarea durabilă a horticulturii europene și mondiale, cu accent pe îmbinarea științei și inovației cu industria și conservarea resurselor naturale. În cadrul simpozioanelor, specialiștii BRGV Buzău au prezentat rezultatele unor studii relevante pentru domeniul horticulturii.
BRGV
“Bianca Mușat, Costel Vînătoru, Matilda Popescu, Camelia Bratu, Geanina Negoșanu, Florin Burlan și Cristian Șomoiag au discutat despre corelațiile genotip-fenotip ale colecției de bază Solanum lycopersicum a BRGV Buzău, România, în cadrul sesiunii „Resurse genetice în horticultură: screening, propagare, utilizare și conservare”, desfășurată miercuri, 15 mai”, informează instituția.
Participarea la Congresul European de Horticultură a reprezentat o oportunitate deosebită pentru BRGV Buzău de a-și împărtăși contribuțiile la progresul în domeniul horticulturii și de a consolida colaborările atât la nivel național, cât și internațional.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ