BANI DE LA CONSILIUL JUDEŢEAN PENTRU PRIMĂRII

0
44

Consiliul Judeţean s-a întrunit, miercuri dimineaţă, într-o şedinţă de urgenţă pentru a aproba repartizarea către administraţiile din teritoriu a unor sume de bani. Fondurile vor fi folosite pentru plata unor datorii şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură.
Consilierii județeni au aprobat în şedinţa “de îndată”, convocată miercuri dimineaţă, repartizarea unei sume de peste 3,5 milioane de lei către bugetele locale ale municipiilor, orașelor și comunelor din județ. Astfel, pe final de an, unitățile administrativ teritoriale din județul Buzău primesc un nou sprijin financiar de la Consiliul Județean, pentru plata unor datorii şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură ce necesită cofinanţare locală.
Președintele Petre Emanoil Neagu a explicat de ce a fost nevoie ca proiectul să fie supus la vot în regim de urgenţă, în condițiile în care, pentru luni este programată ședința ordinară de luna decembrie a Consiliului Județean. Acesta a precizat că era necesar ca hotărârea de Consiliu să fie aprobată cât mai curând, pentru a lăsa timp suficient administrațiilor locale de la nivelul orașelor și comunelor să organizeze ședințele de consiliu local, în cadrul cărora să fie aprobate proiectele referitoare la sumele repartizare de la nivel județean, dat fiind faptul că banii trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului.

LAURENŢIU MARINOV/ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ