Bani, din carduri clonate în străinătate

0
206

Percheziţii, la primele ore ale dimineţii, la Buzău. Descinderi au avut loc şi în alte 3 judeţe şi în Capitală, vizaţi fiind membrii unor grupări specializate în fraude informatice şi operațiuni ilegale cu carduri.
4 grupări, formate din 24 de persoane, au fost vizate de percheziţiile ce s-au desfăşurat de la primele ore ale dimineţii, pe raza județelor Buzău, Argeș, Constanţa, Gorj, Ilfov și municipiul București. Acţiunile au fost coordonate de procurorii DIICOT Piteşti. Membrii grupărilor sunt bănuiţi că ar fi clonat carduri bancare şi de carburant în ţări membre ale Uniunii Europene, folosind datele astfel obţinute, pentru retrageri de bani şi alimentări cu carburant pe teritoriul altor ţări.
“Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada mai 2016 – decembrie 2018, persoanele în cauză ar fi confecționat și montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, la ATM-uri din străinătate, respectiv dispozitive de copiere a datelor stocate pe carduri de alimentare cu combustibil, la terminale de plată amplasate în țări membe UE. Clonele de carduri astfel obținute ar fi fost folosite la retrageri de numerar în țări precum Taiwan, Hong Kong, Republica Dominicană, precum și la alimentări cu carburant, în România și Luxemburg, unde membrii grupărilor ar fi alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil în valoare de aproximativ 50.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române
Potrivit anchetatorilor, au fost păgubite 25 de persoane din Suedia, Finlanda, Olanda, Italia, Danemarca, Belgia și Estonia. În urma perchezițiilor, au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM-uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente si instrumente necesare confecţionării unor astfel de dispozitive, precum și cannabis.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ