BANI EUROPENI PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI

0
131

Buzăul devine primul județ din România care accesează bani europeni pentru construirea a două case tip duplex și a unui centru familial, beneficiarii fiind copiii cu dizabilități. Consiliul Județean Buzău a semnat, marți, contractul de finanțare, care se ridică la suma de un milion de euro. Clădirile vor fi ridicate pe un teren de pe strada Horticolei, în spatele Centrului de plasament numărul 9.
Consiliul Județean Buzău a semnat marți, cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru proiectul „Casă nouă în drumul spre acasă”, în valoare de un million de euro. Banii vor fi folosiți pentru îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor sociale oferite de către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Practic, Centrul rezidențial pentru copilul cu handicap nr. 9 Buzău se va închide, așa cum prevede legislația europeană. În schimb, vor fi construite două case duplex tip familial și un centru de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilități. Acest proiect va beneficia de finanțare și din partea bugetului propriu al județului, care va suporta cheltuielile neeligibile și 2% din valoarea eligibilă. Diferența de 98% este reprezentată de suma de un milion de euro, care provine din fonduri europene.
Proiectul prevede construirea a două case duplex de tip familial, cu o capacitate totală de 48 copii, structuri care să poată oferi servicii de calitate adaptate nevoilor acestora. De asemenea, o clădire va fi reabilitată și modernizată. Aceasta va fi transformată într-un centru de zi de recuperare pentru copii cu handicap, având o capacitate de 90 de beneficiari.
Buzăul este primul județ din regiunea de sud-est care a încheiat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională contractual de finanțare pentru un astfel de proiect.
Printre beneficiarii proiectului se vor număra și părinții acestor copii, care vor primi consiliere psihologică și suport, precum și informații legate de boala și evoluția copilului. DENISA

IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ