Bani europeni pentru dezvoltarea rurală

0
32

3 miliarde de euro anual. Aceasta este suma cu care România își poate dezvolta fiecare localitate rurală astfel încât acestea să aibă pachetul minim de servicii publice.
Partidul Social Democrat înscrie în planul de guvernare la capitolul dezvoltare locală un plan detaliat pentru comunitățile rurale. Astfel, social democrații urmăresc ca prin planul lor fiecare localitate rurală să aibă dispensar și centru medical de permanență, școală, grădiniță și creșă, sistem de apă potabilă și canalizare pentru fiecare gospodărie, iluminat public și individual, cămin cultural și biserică, salubrizare coerentă și corectă, bază sportivă, rețea de alimentare cu gaze naturale, dar și transport favorabil dezvoltării vieții economice si sociale.
Partidul Social Democrat dă exemplu municipiul Buzău, un exemplu considerat pionierat la nivel național și dezvoltat din martie 2020 și până în prezent. Aici, în plină perioadă pandemică transportul în comun din oraș spre comunități situate la 35 de km distanța s-a dezvoltat de la 48 pană la 62 de zone rurale, în prezent. Efectul este în triplu sens: se pregătește uniformitate pentru zona metropolitană, dar este combătut și șomajul și abandonul școlar. Iată declarația primarului PSD Constantin Toma în acest sens:
Pentru că municipiul reședință de județ are nevoie de constituirea zonei metropolitane, primarul PSD Constantin Toma este ferm convins că înainte de dezvoltare uniformă într-un areal de 35 de kilometri trebuie reformă administrativă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ