BANI EUROPENI, PENTRU REABILITAREA BIBLIOTECII JUDEŢENE

0
68

Consiliul Judeţean Buzău a semnat luni, contractul de finanțare pentru proiectul ,,Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană ,,Vasile Voiculescu” Buzau”, promovat spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5. Investiția cu fonduri europene se ridică la peste 18 milioane de lei, Consiliul Judeţean Buzău având o contribuţie de 2 la sută din valoarea proiectului. Lucrările de reabilitare sunt neapărat necesare şi vor fi finalizate în termen de trei ani şi jumătate. În acest interval, fondul de carte va fi mutat în alte clădiri aflate în partimoniul Consiliului Judeţean Buzău.

Deși contractul de finanțare a fost semnat, lucrările nu vor începe prea curând. Vor mai trece, probabil, câteva luni, perioadă în care se va organiza licitația pentru atribuirea lucrărilor.

Clădirea Bibliotecii Judeţene ,,Vasile Voiculescu” nu a mai beneficiat de reparaţii capitale de mulţi ani. Sediul instituție  a fost construit în 1914, după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez şi găzduieşte Biblioteca Judeţeană din anul 1984.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ