BANI MAI PUŢINI PENTRU SĂRBĂTORILE DIN DECEMBRIE

0
44

Ziua Naţională va fi sărbătorită, anul acesta în condiţii cu totul diferite, evenimentele fiind organizate în concordanţă cu restricţiile impuse de pandemie. În aceste condiţii, autorităţile judeţene vor cheltui mai puţini bani pentru ziua de 1 Decembrie, dar şi pentru Sărbătorile de iarnă.
În acest an, Ziua Națională a României, dar și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19 ceea ce face ca evenimentele obișnuite din alți ani să fie semnificativ restrânsă. Consiliul Judeţean, convocat, joi dimineaţă în şedinţă ordinară, va decide sumele ce vor fi alocate, din buget, pentru ultima lună a anului. Potrivit proiectului de hotărâre, iniţiat în acest sens, activităţile vor fi limitate. Comparativ cu anii anteriori, în contextul epidemiologic actual, suma propusă este mult redusă, renunțând la o serie de acțiuni care se desfășurau la fiecare sfârșit de an.

“În aceste condiții, pentru 2020 ne propunem să ne asumăm calitatea de coorganizator al concursului de istorie organizat anual de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” numai dacă nu vor fi stabilite restricții legale de desfășurare precum și o finanțare nerambursabilă pentru editarea nr. 28 al revistei „Străjer în Calea Furtunilor”.
Din suma propusă, intenționăm să acordăm cadouri tradiționale beneficiarilor – copii și adulți din centrele rezidențiale și aflați la asistenții maternali, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău precum și colindătorilor care ne vor vizita. Vom oferi cadouri și copiilor din familii vulnerabile din alte localități ale județului”, se precizează în proiectul de hotărâre al Consiliului Judeţean.

Suma totală, alocată, va fi de 150.000 lei din bugetul propriu al județului Buzău pentru anul 2020 în vederea desfășurării unor acțiuni dedicate Zilei Naționale a României – 2020 și Sărbătorilor de iarnă. Anul trecut, păentru aceleaşi evenimente, Consiliul Judeţean a cheltuit, în jur de 500 de mii de lei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ