BANI PENTRU INVESTIŢII DIN BUGETUL JUDEŢULUI

0
68

Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, bugetul pentru anul în curs. Suma alocată Buzăului pentru 2019 este de 55 de milioane de euro, iar banii urmează să fie folosiţi pentru funcţionarea instituţiilor, dar şi pentru invsetiţii şi dezvoltare. Pe lângă buget, conducerea Consiliului Judeţean ar urma să atragă finanţări din programe naţionale şi fonduri europene.
Cu foarte mare întârziere, bugetul judeţului Buzău pe anul în curs a fost votat în şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean. Este un un buget, care trebuie, însă susţinut, cu alte surse de finanţare, prin programe naţionale ori proiecte europene.
În premieră, la Buzău, o mare parte din bugetul pe anul acesta, care însumează 55 de milioane de euro, va fi utilizată pentru investiţii şi pentru dezvoltare. Diferenţa de bani va fi folosită pentru funcţionarea instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean.
Bugetul propriu al judeţului Buzău pe anul 2019 cuprinde resursele financiare la dispoziţia administraţiei judeţene şi repartizarea acestora în vederea realizării acţiunilor privind autoritatea publică judeţeană, alte servicii generale, tranzacţii privind datoria publică şi împrumuturi, transferuri cu caracter general, apărare, ordine publică şi siguranţa naţională, învăţământ, sănătate, cultură şi religie, asistenţă socială, protecţia mediului, acțiuni generale economice și de muncă, agricultură, transporturi şi comunicaţii şi alte acţiuni economice. Consiliul Judeţean are pentru anul acesta multe proiecte, care vor intra în implementare. Sunt proiecte de infrastructură rutieră, reabilitări de drumuri, dar şi sanitară.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ