Bani pentru investiţii la Spitalul Judeţean

0
42

Bugetul Spitalului Județean de Urgență a fost rectificat, fiind suplimentat cu sume provenite de la Ministerul Sănătății, dar și din fonduri proprii ale județului. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţia de echipamente medicale în cadrul unor proiecte aflate în derulare, cât şi pentru acoperirea cheltuielilor curente.
Printr-un proiect de hotărâre adoptat în ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, a fost rectificat bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Proiectul a fost iniţiat în baza unui contract pentru alocarea prin transfer din bugetul Ministerului Sănătății către autoritățile administrației publice locale a sumelor destinate cheltuielilor de natura investițiilor pentru spitalele din subordinea acestora, încheiat între Direcția de Sănătate Publică a Județului Buzău și Consiliul Județean Buzău, în vederea achiziționarii de către Spitalul Județean a unor echipamente medicale. O altă parte a sumelor aprobate va merge către cheltuielile curente.
Astfel, bugetul de venituri şi cheltuieli al Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău la secțiunea de dezvoltare, se va majora la partea de venituri la indicatorul “Subvenţii din bugetele locale pentru finanţarea cheltuielilor de capital din domeniul sănătății” cu suma de 11.376.000 lei pentru dotarea cu aparatură medicală.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ