BANII PENTRU CĂLDURĂ

0
78

Buzoienii ar putea plăti mai mult pentru căldură dacă Regia Autonomă Municipală nu va primi bani de la Guvern. În prezent, prețul unei gigacalorii este de 430 de lei, însă cei racordați la sistemul centralizat de încălzire plătesc doar 230 de lei, diferența fiind suportată din bugetul municipiului și de Guvern. Numai că până acum, la Buzău, nu au ajuns sumele ce trebuiau alocate de la nivel central.

Buzoienii primesc de mai bine de o lună căldură în apartamente, numai că Regia Autonomă Municipală încă nu are în cont banii necesari plății agentului termic. RAM și Primăria Buzău așteaptă, în prezent, banii de la Guvern cu care să acopere subvenția acordată buzoienilor. Prețul unei gigacalorii este de 430 de lei, însă clienții RAM plătesc doar 230 de lei, diferența fiind suportată din bugetul municipalității și de Guvern. Până acum, Primăria a alocat banii necesari, însă sumele de la Guvern se lasă așteptate.

Regia Autonomă a întocmit documentele prin care solicită ajutor guvernamental pentru acoperirea subvenției. Anul acesta se solicită 180 de miliarde de lei vechi de la Guvern, o sumă mai mică față de anul trecut . Dacă autoritățile nu vor mai trimite acești bani la Buzău, există posibilitatea ca municipalitatea să acopere întreaga subvenție, ceea ce va afecta eventualele investiții în oraș. Există și posibilitatea ca Primăria să nu mai acorde deloc subvenție și atunci clienții vor trebui să achite prețul întreg.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ