BANII PENTRU PODURI ÎNTÂRZIE

0
61

Banii pentru reabilitarea a două poduri care prezintă urme de uzură întârzie să apară. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis o solicitare către Guvern pentru a aloca banii necesari consolidării podurilor de la Marghiloman și de la Metalurgica, însă proiectul nici nu a fost luat în discuție. Între timp, pericolul creat de cele două obiective rămâne unul destul de mare.
Bugetul insuficient din acest an nu permite derularea unor proiecte mari pe investiţii în municipiul Buzău. Mai mult, prăbuşirea balustradei de la unul dintre podurile care traversează Şoseaua Brăilei a obligat municipalitatea să solicite ajutoare financiare de urgenţă pentru repararea podurilor din oraș, care prezintă un grad ridicat de uzură. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a înaintat o solicitare către Guvern, însă deocamdată aceasta nu a fost luată în discuție.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a aprobat, în luna iunie, o solicitare în regim de urgenţă pentru finanţarea reparaţiei celor două poduri municipale care traversează Șoseaua Brăilei. Ca urmare a expertizelor tehnice efectuate la poduri, reiese că suma necesară pentru repararea lor în regim de urgenţă ar fi de aproximativ 7,6 milioane lei.

DENISA IRIMIA/ MIHAI VASILESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ