Bannerele pentru referendum modificate

0
37

„Votează DA” înlocuit cu „Votează INFORMAT”
Bannerele care au fost instalate în municipiul Buzău pentru a anunța referendumului de unire a municipiului cu comuna Țintești au fost modificate. Decizia vine ca urmare a unei sesizări a PNL Buzău care a considerat ca fiind nelegal îndemnul a de a vota cu “DA”, în situația în care la orice fel de alegeri cetățenii trebuie să își exprima opinia fără a fi îndemnați spre o opțiune sau alta.
Zeci de bannere și materiale informative legate de referendumul de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești vor trebui modificate. O parte dintre ele deja au fost schimbate și acest lucru ca urmare a unei sesizări făcute de către filiala PNL Buzău. Potrivit președintelui organizației județene liberale, municipalitatea ar fi încălcat legea privind referendumul prin faptul că bannerele îndemnau cetățenii cum să voteze:

“Am reușit aplicarea legii referendumului pe care primarul Toma a încălcat-o flagrant…Toma de la PSD a fost nevoit să se supună și să schimbe mesajele de pe bannerele instalate în Buzău prin care eram manipulați impunându-ni-se nu doar să votăm, ci și cum să votăm la referendum”.
Astfel, pe bannere cuvântul “DA” a fost înlocuit cu “INFORMAT.”

, a mai precizat prin intermediul unui mesaj pe Facebook, Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.
Reprezentanții Primăriei Buzău au procedat la modificarea bannerelor stradale și au emis un comunicat către toți cei care au folosit în mediul online bannere-web să le modifice deasemenea în sensul de a înlocui cuvântul “DA” cu “INFORMAT.”

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ