Bătaia de la Luciu, regizată! Elevele amendate şi consiliate psihologic

0
100

Vă amintiti de bătaia dintre cele două eleve ale Scolii Generale din comuna Luciu? Ei bine totul a fost o regie iar motivul scandalului, spun reprezentanţii Inspectoratului Scolar Buzău, a fost Facebook-ul. Cele două adolescente au pus la punct un scandal cu scopul de a strânge cât mai multe like-uri pe pagina de socializare si de a fi remarcate, tot pe internet, de un alt tînăr. Cele două protagoniste merg în continuare la scoală dar mai întîi au fost obligate să treacă pe la psiholog.
Două eleve, una în vîrstă de 15 alta de 16 ani, și-au împărțit pumni și picioare în urmă cu o săptămînă pe o stradă din comuna Luciu, la scurt timp după ce au ieșit de la ore. Bătaia dintre cele două tinere a fost filmată de un adolescent și postată ulterior pe o pagină de Facebook. Se pare că încăierarea a fost începută de adolescenta în vîrstă de 15 ani. Un filmuleț le înfățișează pe cele două împărțindu-și pumni și picioare. La un moment dat agresoarea îi reproșează victimei sale faptul că ar fi catalogat-o drept o femeie cu moravuri ușoare.
La scurt timp Inspectoratul Școlar Județean Buzău a deschis o anchetă. Cele două eleve au rezultate slabe la învătătură si deasemenea comportamentul lor a lăsat de dorit de-a lungul vremii. Bătaia, pe cît de reală, s-a dovedit a fi o regie pusă la cale chiar de protagoniste. Motivul încăierării a fost acela că adolescentele au dorit să strîngă like-uri pe Facebook şi să impresioneze un alt tînăr.
Filmuletul cu bătaia regizată a circulat pe Facebook. După ce autorităţile s-au sesizat, filmuletul a fost sters de pe reteau de socializare. Totuşi Inspectoratul Şcolar a trimis la Şcoala Generală Luciu un psiholog care să discute cu adolescentele despre episodul consumat miercurea trecută.
În paralel şi Poliţia a deschis o anchetă. În urma cercetărilor oamenii legii le-au aplicat celor două protagonsite din imagini cîte 200 de lei amendă pentru deranjarea liniştii şi ordinii publice. Cele două eleve provin din familii dezorganizate, spun autoritățile. Mama tinerei de 15 ani a făcut închisoare pentru infracțiunile de prostituție și proxenetism iar în prezent se află în Marea Britanie. Cealaltă adolescentă în vîrstă de 16 ani, repetentă doi ani consecutiv, a fost găsită anul trecut de un polițist practicînd prostituția pe șoseaua de centură a Capitalei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ