Bătaie soră cu moarte la Luciu pentru..like-uri! Autoritățile au deschis o anchetă

0
117

Două eleve, una în vîrstă de 15 alta de 16 ani, și-au împărțit pumni și picioare miercuri după-amiază pe o stradă din comuna Luciu, la scurt timp după ce au ieșit de la ore. Bătaia dintre cele două tinere a fost filmată de un adolescent și postată ulterior pe o pagină de Facebook. Se pare că încăierarea a fost începută de adolescent în vîrstă de 15 ani. Un filmuleț le înfățișează pe cele două împărțindu-și pumni și picioare. La un moment dat agresoarea îi reproșează victimei sale faptul că ar fi catalogat-o drept o femeie cu moravuri ușoare.
Inspectoratul Școlar Județean Buzău a deschis o anchetă. Cele două tinere nu se aflau printre cele cu rezultate bune la învățătură și nici comportamentul lor nu a fost de-a lungul vremii ireproșabil. Conducerea inspectoratului vorbește despre un conflict generat și regizat de agresoare cu scopul de a strînge cît mai multe like-uri pe Facebook.
În paralel și polițiștii au deschis o anchetă. Cele două eleve vor intra într-un program de consiliere, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău. Conform legii, agresoarea se poate alege fie cu o amendă fie cu închisoare.
Cele două eleve provin din familii dezorganizate, spun autoritățile. Mama tinerei agresoare a făcut închisoare pentru infracțiunile de prostituție și proxenetism iar în prezent se află în libertate, plecată în Marea Britanie. Victima, adolescent în vîrstă de 16 ani, repetentă doi ani consecutiv, a fost găsită anul trecut de un polițist practicînd prostituția pe șoseaua de centură a Capitalei. Atît părinții cît și bunicii celor două tinere se confruntă cu probleme sociale. Adolescentele vor merge în continuare la școală pînă cînd ancheta autorităților se va finalize cu o concluzie. Cel mai probabil protagonistele scandalului vor intra într-un program de consiliere.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ