Bate falimentul la ușa RAM-ului? Furnizorul de căldură dator până peste cap la bănci

0
168

Regia Autonomă Municipală Buzău se află în pragul falimentului sustine primarul, Constantin Toma. Acesta a dezvăluit că furnizorul de căldură are datorii mari la bănci pe care nu le mai poate plăti. Municipalitatea caută solutii astfel încît societatea să nu se prăbusească iar buzoienii să nu rămînă fără căldură sau apă caldă. Asta în condiţiile în care la RAM mai are în jur de 15 mii de abonati.
Regia Autonomă este la un pas de faliment. Este anunţul făcut de primarul Constantin Toma, la scurt timp după ce a părăsit şedinţa Consiliului Local Municipal. În lipsa unui profit real, furnizorul de căldură se află în situaţia de a nu-şi mai putea achita datoriile sau cheltuielile de funcţionare. În acest moment Primăria Buzău este singurul client cu potenţial financiar pe care societatea îl deţine.
Altfel spus…
Pe lângă faptul că primăria nu poate susţine la nesfîrşit subvenţia şi cheltuiala şcolilor cu căldura, furnizorul s-a ales în ultimii ani cu noi datorii la bănci pe care nu le va putea achita. Prin urmare, a declarat primarul municipiului Buzău, Regia este la un pas de a intra în faliment. În anul 2014, Guvernul Ponta a şters o datorie a oraşului în valoare de 10 milioane de euro. În 2016, actualul primar a preluat o altă datorie de 4,6 milioane euro realizată cu un an în urmă. Cum nu era de ajuns aceeaşi administraţie a mai contractat un credit pentru RAM Buzău în valoare de 25 de milioane de lei.
La începutul lunii ianuarie, directorul RAM Buzău,Constantin Tacea anunţa că societatea pe care o conduce nu are datorii către furnizori. Tacea nu a mentionat insa nimic despre creantele pe care le înregistrează în contul băncilor.
Deocamdată, municipalitatea nu a găsit nici o soluție salvatoare pentru Regia Autonomă Municipală.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ