BAZĂ SPA-WELNESS LA SĂRATA MONTEORU

0
176

Staţiunea Sărata Monteoru s-ar putea transforma într-o bază balneo-climaterică de interes naţional. Guvernul României a aprobat o hotărâre privind Programul Multianual pentru dezvoltarea investiţiilor în turism, în care sunt prevăzute proiectele care vor urma să beneficieze de finanţare naţională.

Printre ele se regăseşte şi înfiinţarea unei baze Spa – Welness şi redeschiderea unor bazine mai vechi cu apă, cu tradiţie în curele şi tratamentele turiştilor în staţiunea Sărata Monteoru, din comuna Merei. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Romeo Lungu, cel care a purtat tratative cu Ministerul Turismului. Interesul pe care autorităţile centrale l-au arătat faţă de proiectul Consiliului Judeţean ar putea transforma staţiunea într-una de interes naţional.

Odată prins în Master planul de investiţii în turism, proiectul privind crearea unui centru de tip Spa – Welness ar putea prinde rădăcini într-un timp relativ scurt. Finanţarea ar urma să fie suportată, în cea mai mare parte, de către Guvern.

Consiliul Judeţean a propus Ministerului Turismului nu mai puţin de 50 de proiecte pentru a fi prinse în Programul Multianual pentru dezvoltarea investiţiilor în turism. Cel privind înfiinţarea unui centru Spa-Welness la Monteoru a întrunit cele mai multe condiţii, motiv pentru care va fi şi finanţat. Autorităţile judeţene au precizat că va exista şi o a doua etapă de completare a master planului de investiţii naţionale în turism, ocazie cu care Consiliul Judeţean Buzău va propune şi alte obiective cu potenţial turistic din judeţ pentru finanţare.(Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ