BAZELE SPORTIVE PRIVATE, ÎN PROPRIETATEA ŞCOLILOR? Controverse în CLM, pe tema terenurilor cu suprafaţă sintetică

0
108

Contractele instituţilor de învăţământ din municipiu cu societăţile private, privitoare la bazele sportive realizate în curtea şcolilor ridică mari probleme în Consiliul Local. La ultima întrunire a aleşilor locali, firma administrată de rugbistul Costică Merşoiu, cea care administrează terenul cu suprafaţa sintetică de la Scoala nr. 15, a solicitat prelungirea contractului cu municipalitatea până în 2048. Solicitarea a fost amânată după ce consilierii din opoziţie s-au opus prelungirii înţelegerii. Din câte se pare, societatea lui Merşoiu are foarte multe datorii către alţi agenţi economici, fapt care împiedică, în opinia grupului PNL din CLM, perfectarea acordului până în 2048.
Discuţia a fost continuată de Ion Viorel, consilierul local PSRo, de asemenea propietar al unui teren cu suprafaţă sintetică, dar care nu se află în incinta unei şcoli. Acesta a condamnat maniera în care Primăria Buzău a încheiat contractele cu firmele care deja administrează baze sportive pe proprietatea muncipalităţii şi l-a adus în discuţie pe Gabriel Bodescu, secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, cel care are în proprietate trei asemenea terenuri.
Fostul antrenor al Gloriei Buzău a sugerat municipalităţii ca toate terenurile de sport din incinta şcolilor să intre în patrimoniul local, astfel încât toţi elevii buzoieni să beneficieze gratuit, oricând de cele mai bune condiţii pentru practicarea sportului.
În prezent, în Buzău se află 11 terenuri de minifotbal, dintre acestea patru sunt în incinta instituţiillor de învăţământ din oraş.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ