BAZINUL OLIMPIC AR PUTEA FI REDESCHIS

0
305

În urma numeroaselor solicitări venite din partea buzoienilor care au cerut redeschiderea obiectivului, Primăria a început negocieri pentru închirierea bazinului de înot. Primarul Buzăului, Constantin Toma, a anunţat că negociază cu proprietarul Bazinului Olimpic suma care trebuie plătită de municipalitate pentru redeschiderea complexului.
Buzoienii ar putea avea din nou acces la Bazinul Olimpic de la Sala Sporturilor. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului, care a precizat că poartă discuții cu proprietarii bazinului în vederea închirierii acestuia. Mai mult, edilul-şef vorbeşte despre un amplu proiect de dezvoltare, odată cu redeschiderea bazinului de înot.
Printr-o subvenţie lunară din bugetul judeţean, Bazinul Olimpic de la Buzău a fost redeschis la finele anului 2012. În 2013, în urma unui control al Camerei de Conturi, Consiliul Judeţean a fost nevoit să rupă colaborarea cu proprietarul. Primarului Toma nu îi este teamă că istoria s-ar putea repeta, pentru că există cadru legal pentru închiriere. Pe perioada colaborării cu deţinătorul bazinului de înot, Consiliul Judeţean plătea 120.000 de lei lunar, cheltuieli minime de funcţionare negociate la acea vreme.
Bazinul Olimpic din Buzău este unul dintre cele mai moderne din ţară. Are o lungime de 50 de metri şi lăţime de 22,5 metri. Centrul mai oferă servicii de relaxare, saună şi fitness, dar şi facilităţi medicale. Poate găzdui oricând competiţii de nataţie. Construcţia Bazinului Olimpic a fost începută în anul 1986 şi finalizată în 1989.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ