Beneficii pentru agricultură

0
70

Ploaia din ultimele săpătmâni a venit ca o mană cerească pentru agricultori. Cantitățile însemnate de precipitații au adus numai beneficii culturilor semănate de fermieri, care au devenit mai optimiști în ceea ce privește producția de cereale din acest an.
Rugăciunile fermierilor au fost ascultate, iar ploile căzute în lunile martie și aprilie i-au făcut pe aceștia să devină mai optimiști în privința producțiilor agricole din acest an. Precipitațiile sunt mană cerească, în special, pentru culturile de grâu și orz. Porumbul și floarea soarelui s-au dezvoltat în ritm normal până la această dată datorită cantității de precipitații căzute în județul Buzău.
Fermierii au avut de suferit, în toamna anului trecut, când, din cauza secetei prelungite culturile de rapiță au fost compromise. Totuși pentru a folosi în mod util terenurile pe care le dețin, agricultorii au decis să înlocuiască suprafețele cultivate inițial cu rapiță, cu porumb și floarea soarelui. Ca o noutate pentru acest an, fermierii din județul Buzău au cultivat sorg, soia sau fenicul.
Vremea din această primăvară nu a fost mereu în beneficiul agricultorilor. Grindina căzută săptămâna trecută în județul Buzău a afectat aproape o mie de hectare de viță de vie și o suprafață și mai mare de grâu, rapiță, porumb și floarea soarelui.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ