Benone Sinulescu înmormântat cu onoruri militare

0
42

Autoritățile locale prezente la Arad
Benone Sinulescu, marele maestru al muzicii populare românești, fiul al codrilor Siriului a fost înmormântat duminică la Arad. La funeralii au fost prezenți prieteni, artiști, rude dar și reprezentanți ai administrației locale din Buzău. Pe ultimul drum, Benone Sinulescu a fost aplaudat și i-au fost prezentate onoruri militare.
Benone Sinulescu a fost condus pe ultimul drum în aplauzele a sute de persoane prezente la funeraliile care s-au desfășurat la Arad în prezența reprezentanților administrației locale dar și a prietenilor sau a oamenilor de cultură. În Piața Teatrului, un sobor de preoți a oficiat ceremonialul religios. Soția regretatului interpret de muzică populară a luat parte îndurerată la eveniment.
Printre invitații care au dorit să își ia rămas bun s-au aflat și primarii municipiului Buzău alături de cel al comunei natale a marelui artist.
Benone Sinulesc a fost înmormântat cu onoruri militare la cimitirul Eternitatea din Arad.
Benone Sinulescu s-a stins din viață în data de 18 noiembrie la vârsta de 84 de ani lăsând în urmă un adevărat tezaur folcloric pentru iubitorii muzicii populare românești.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ