Benzi alternative pe drumul spre Bucureşti

0
460

Se va circula după noi reguli pe drumul între Buzău şi Bucureşti, după ce o porţiune de aproape 10 kilometri a fost resistematizată. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că reconfigurarea drumului la 2+1 alternativ între km 30 si 39 se apropie de finalizare.
Drumul Național DN2 E85 care leagă Buzăul de Bucureşti, considerat, unul dintre cele mai periculoase din țară va fi reamenenajat. Decizia a fost luată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din cauza faptului că, deși șoseaua are doar o bandă pe sens, mulți șoferi folosesc neregulamentar acostamentul mai larg, drept banda 1, vitezele practicate sunt mari și multe depășiri sunt periculoase. Pentru a spori siguranța pe actualul DN2 a început, pe raza judeţului Ialomiţa, implementarea unui sistem de circulație 2+1 alternativ.
“DN 2, E85.
Reconfigurarea drumului la 2+1 alternativ între km 30 si 39 se apropie de finalizare.
Daca vremea va permite, în maxim două săptămâni întregul sector cuprins între Sinesti și Moviliţa va fi configurat la 2+1 alternativ. Acest sector de drum va fi monitorizat, iar dacă noua configurație va duce la scăderea numărului de accidente și la creşterea confortului în traficul rutier, soluția va fi extinsă și la alte sectoare de drum”, a transmis Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Au fost deja executate marcajele rutiere pe cea mai mare parte a acestui sector experimental, după asfaltarea întregului segment reconfigurat.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ