Biblioteca Colegiului Național B.P.Hasdeu a împlinit 150 de ani

0
18

Un dar de la Academia Română
Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Bibliotecii Colegiului Național B.P.Hasdeu, Academia Română a oferit integrala manuscriselor facsimilate ale poetului național Mihai Eminescu. Academicianul Marius Andruh, fost hasdeian, vicepreședintele Academiei Române, a dăruit instituției de învățământ setul de volume, ca recunoaștere și omagiu pentru tot ce a însemnat și înseamnă bătrâna, dar mereu însuflețita de noi minți tinere, bibliotecă a Hasdeului.
Biblioteca colegiului numărăaproape 43 000 de volume de enciclopedii, dicționare, tratate științifice din toate domeniile, publicistică valoroasă, cărți ale elevilor și ale dascălilor hasdeieni, literatură română și universală, cărți în limbi străine și volume de patrimoniu. Volumele tipărite de Academia Română vin să completeze cunoștințele pe care elevii le au despre marele poet național cu informații extinse despre viața sa, operele sale și cunoștințele pe care le avea inclusiv în domeniul științei.
La Hasdeu, a luat ființă acum 150 de ani, la inițiativa profesorului Bazil Iorgulescu, prima bibliotecă publică a Buzăului. Generații după generații de elevi și-au modelat drumul devenirii în biblioteca hasdeiană.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ